Coca-Cola Enterprises in 2017 stevige outperformer drankensector

Het aandeel behoort vanaf begin dit jaar door de forse winst van 32 procent tot één van de betere aandelen van haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de drankensector leverde de dit jaar een winst op van 19,5 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn o.a. Remy Cointreau, Miko en Spadel. Bij de sectorverliezers horen o.a. Fountain, C&C Group en Laurent-Perrier.

Rendementen Coca-Cola Enterprises versus drankensector

fundamental research

Buy & hold rendementen aandeel Coca-Cola Enterprises over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 265 procent. Het aandeel staat sinds 2012 op een winst van 108 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel in de plus.

Kerncijfers drankensector

fundamental research

De sector kost nu 42 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 4,75 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 noteert de sector ruim 52 procent hoger en sinds 2007 90 procent hoger.

Op basis van de taxaties van de meeste analisten zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 10,94 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het bedrijf 9,13 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Coca-Cola Enterprises in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 1,05 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 2,11 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,57.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,82 cent. Coca-Cola Enterprises's dividendrendement komt hiermee uit op 1,99 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankenproducenten ligt op een magere 0,17 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Coca-Cola Enterprises's marktkapitalisatie op dit moment 9,38 miljard dollar.

Historische koersen Coca-Cola Enterprises

financiele analyse coca-colaenterprisesHet aandeel sloot woensdag op 41,3 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.