NVIDIA blijft aan de weg timmeren

Nvidia lijkt continu haar beleggers te blijven verassen. Daarnaast stelt het management bijna constant dat het aandeel zeker niet overgewaardeerd is. Recent steeg het aandeel fors nadat het beter dan verwachte kwartaalresultaten bekend maakte. Sinds begin dit jaar staat het aandeel ruim 28 procent hoger. Veel analisten denken dat het aandeel nog steeds veel opwaarts potentie heeft. RBC, Sanford Bernstein en Goldman Sachs verhoogden hun koersdoelen na de bekendmaking van e kwartaalcijfers.

Nvidia maakte verder ook veel nieuwe ontwikkelingen voor de spelcomputerindustrie bekend. Recent leverde het o.a. de snelste processoren hiervoor op: de GeForce GTX 1080 Ti. Verder is het bedrijf ook met kunstmatige intelligentie voor de auto-industrie bezig. Ook heeft Nvidia nu samenwerkingsverbanden met o.a. Microsoft , Alphabet, Baidu en IBM .

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 8,25 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 6,91 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2017

historische koersen

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 2 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 3,08 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koers/winstverhouding op 44,99 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 0,59 cent. Nvidia 's dividendrendement komt hiermee uit op 0,43 procent. Het gemiddelde dividend van de hardwareproducenten ligt op een schamele 0,17 procent.

Recentste taxaties rond de 97 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van hardware zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Goldman Sachs en Stifel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Nvidia 's marktkapitalisatie 74,55 miljard dollar.

Het aandeel sloot woensdag op 138,57 dollar.

Historische koersen Nvidia afgelopen 10 jaar

historische koersen nvidia

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.