Fors positief momentum Axel Springer

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke plus van 24 procent één van de betere aandelen in haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de publishing sector leverde de dit jaar een winst op van 5,4 procent. Overige outperformende aandelen in de sector zijn onder andere RCS Mediagroup, Telegraaf en Sanoma . Bij de sectorverliezers horen onder andere Cairo Communication , Mediaset en Bastei Luebbe.

Momentum publishing sector

fundamenteel onderzoek

Axel Springer versus sector

aandelenanalyse

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 19 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 1,19 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 46 procent in de plus en vanaf 2007 19 procent in de min.

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 3,43 miljard euro. De omzet zou volgens de analisten dit jaar zodoende het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,29 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Axel Springer in beeld plus taxaties 2017

financiele analyse

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 269 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de meeste analisten een winst per aandeel van 2,6 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,95.

Fors dividend Axel Springer

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,95 euro. Axel Springer 's dividendrendement ligt dus op 3,42 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de uitgeverijen levert een beperkt dividendrendement van circa 0,74 procent op.

Recentste taxaties rond de 50 euro

Barclays , Goldman Sachs en Oddo Seydler Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Axel Springer 's beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6,16 miljard .

Historische koersen Axel Springer2007-2017

financiele analyse axelspringerOm 10.15 staat het aandeel 0,58 procent lager op 57,08 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.