Netflix koerst rond gemiddelde koersdoel

Momenteel tikt Netflix de 45 miljoen leden buiten de VS aan. Dit jaar investeert het bedrijf ruim 1 miljard dollar aan marketing zodat de groei wellicht nog door kan gaan. Analisten op Wall Street stellen echter dat het aandeel inmiddels wel behoorlijk aan de prijs is. Dit ondanks het hoge aantal koopadviezen maar de meeste koersdoelen liggen rond de huidige koers van 158 dollar.

De analisten van MKM Partners gaven vorige week nog een koersdoel van 195 dollar af. Dit is momenteel de hoogste taxatie voor het aandeel. Het bedrijf ziet veel perspectief in het internationaal uitrollen van Netflix’s streamingdiensten.

Gezien de de analistenverwachtingen zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de analisten uit op 11,26 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen het concern 8,83 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2017

aandeel

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 467 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 1,04 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 151,95 te liggen.

Dividenduitkeringen worden van NetFlix niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,20 procent op.

Recente koersdoelen rond de 139 dollar

De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, Wedbush Morgan Securities en Canacord Adams.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NetFlix 's marktkapitalisatie 67,63 miljard dollar.

Om 16.26 koerst het aandeel 4,21 procent lager op 158,03 dollar.

Historische koersen NetFlix van 2007 tot 2017

aandeel netflix

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.