Analisten raden aan Gemalto te verkopen

De meeste analisten noemen het aandeel Gemalto op dit niveau momenteel overgewaardeerd. De adviezen voor het aandeel zijn verdeeld uit: 5 keer verkoop, 9 keer houd en 1 keer koop. Het gemiddelde van de actuele koersdoelen voor het aandeel staat op 51 euro. Dit is zo'n 7 procent minder dan de huidige koers van 54,29 euro.

De laatste 3 adviezen voor elektronicasector zijn afkomstig van JP Morgan, HSBC en Bryan Garnier

Weinig twijfel waarderingen Gemalto

koersdata

Op basis van de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat records voor het bedrijf zijn. De omzet van Gemalto over dit jaar komt uit op 3,14 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 3,13 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Gemalto in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De analisten rekenen voor 2017 op een recordnettowinst van 296 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,22 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 16,86.

De consensus van het dividend ligt op 0,52 cent per aandeel. Gemalto 's dividendrendement ligt dus op 0,96 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de elektronicasector ligt op een magere 0,76 procent.

Jongste koersdoelen rond de 49 euro

JP Morgan, HSBC en Bryan Garnier gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Gemalto 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 4,78 miljard euro.

Koershistorie Gemalto 2007-2017

fundamenteel onderzoek gemalto

Om 11.35 staat het aandeel 1,36 procent lager op 54,29 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.