Analisten verwachten over 2017 stijgende omzet NetFlix

Maandag komt het Amerikaanse NetFlix met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Gezien de de analistenconsensus zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. Over 2017 komt de omzet volgens de gepolste analisten uit op 11,28 miljard dollar. De omzet zou volgens de analistenconsensus dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 8,83 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten NetFlix in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 484 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,05 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 150,68.

Van NetFlix worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,59 procent op.

Jongste koersdoelen rond de 178 dollar

Morgan Stanley , Sanford C. Bernstein & Co en Stifel gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt NetFlix 's marktkapitalisatie 67,7 miljard dollar.

Het aandeel sloot donderdag op 158,21 dollar.

Historische beurskoersen NetFlix

fundamenteel onderzoek netflix

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.