2015 superjaar, 2014 slechtste jaar voor Royal Dutch Shell

Al jaren zijn hetenorm rooskleurige tijden voor beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell. Zelfs zonder dividenduitkeringen behoort aandeel tot de outperformers zowel in de olie- en gassector als op de Nederlandse beurs. De ontvangen dividenden zijn dus een extra kers op de taart voor beleggers.

De bovenstaande matrix toont Royal Dutch Royal Dutch Shell's historische rendementen uitgedrukt in de diverse jaarlijkse instapjaren tot de jaren in de linker as.

Het jaar 2014 was met een koersverlies van 24 procent het slechtste jaar (vanaf 2008). Het jaar 2015 is tot nu toe met een winst van 23 procent het beste jaar voor het aandeel. Beleggers die het aandeel in 2008 kochten (koers destijds 21,1) euro hebben nu maar liefst een koerswinst van 29 procent.

De gemiddelde verwachting van de omzet over dit jaar ligt volgens de analisten op 357,5 miljard euro. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 388,38 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 19,24 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 2,29 euro verwacht. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 11,9.

Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

De consensus van het dividend ligt op 1,83 euro per aandeel. Royal Dutch Royal Dutch Shell's dividendrendement bedraagt dus momenteel 6,72 procent. Het gemiddelde dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een prima 2 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 30 euro

De meest recente adviezen voor het olie-&gasbedrijf zijn afkomstig van Independent Research, KBC Securities en Credit Suisse.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Royal Dutch Royal Dutch Shell' momenteel circa 124,49 miljard euro. Het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell 4 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 29 euro.

Historische beurskoersen Royal Dutch Royal Dutch Shell

aandelenanalyses royaldutchshell

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.