Analistenkorps rekent op omzetgroei Henkel

Morgen komt het Duitse Henkel met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 20,19 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2018 toen de omzet 19,9 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Henkel in beeld plus taxaties 2019

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2,34 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 5,52 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 17,14 uit.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1,9 euro verwacht. Henkel's dividendrendement ligt dus op 2,01 procent. Het doorsnee dividendrendement van de chemiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 4 procent.

Jongste koersdoelen rond de 87 euro

DZ Bank, Barclays en Sanford C. Bernstein & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Henkel's totale beurswaarde 16,51 miljard euro. Het aandeel Henkel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel Henkel 2 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 81 en de 104 euro.

Historische koersen Henkel voorbije 10 jaar

aandeel henkel

Klikt u hier voor dividend aandeel Henkel. Om 10.18 staat het aandeel 0,38 procent lager op 94,6 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.