Analisten verwachten over 2019 dalende omzet Nvidia

Morgen komt het Amerikaanse Nvidia met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. De omzet van Nvidia over dit jaar komt uit op 10,78 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht minder dan de omzet over 2018 toen de omzet 11,72 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Nvidia in beeld plus taxaties 2019

koersgrafieken

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3,32 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,4 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 38,82.

De consensus van het dividend ligt op 0,67 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 0,32 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de hardwaresector ligt op een magere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 222 dollar

Oppenheimer & Co, RBC Capital Markets en JP Morgan gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Nvidia's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 127,02 miljard dollar. Het aandeel Nvidia was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Nvidia 6 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 124 en de 212 dollar.

Historische beurskoersen Nvidia

koersgrafieken nvidia

Klikt u hier voor dividend aandeel Nvidia. Het aandeel sloot maandag op 209,61 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.