Analisten:meer omzet Aurubis in het verschiet, vrij hoog dividend

Morgen publiceert het Duitse Aurubis haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het huidige boekjaar komt de omzet volgens de analisten uit op 10,97 miljard euro. Dit is licht meer dan de omzet over 2018 toen het concern 10,42 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Aurubis in beeld plus taxaties 2019

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2019 uit van een nettowinst van 145 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 3,32 euro. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 13,36 uit.

Fors dividend Aurubis

De consensus van het dividend ligt op 1,35 euro per aandeel. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,04 procent. Het doorsnee dividendrendement van de metaalsector ligt op een zeker aantrekkelijke 2 procent.

Recentste taxaties rond de 43 euro

M.M. Warburg & Co., Kepler Capital Markets en Baader Bank gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Aurubis's marktkapitalisatie 1,99 miljard euro. Het aandeel Aurubis was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Gemeten vanaf december vorig jaar staat het aandeel Aurubis 5 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 35 en de 51 euro.

Historische koersen Aurubis

aandelenanalyses aurubis

Klikt u hier voor dividend aandeel Aurubis. Om 9.58 stond het aandeel 0,43 procent lager op 44,34 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.