Analistengilde noemt DSM eerlijk gewaardeerd

De koers van het aandeel DSM lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel DSM op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 16 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de uitstaande koersdoelen voor het aandeel staat op 114,75 euro. Dit is circa 0,09 procent minder dan de huidige koers van 115,3 euro.

Veel twijfel waarderingen DSM

koersgrafieken

Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 9,13 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2018 toen het concern 9,27 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten DSM in beeld plus taxaties 2019

koersdata

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 847 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4,9 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 23,53 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 2,43 euro. DSM's dividendrendement is dus 2,11 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de chemiesector ligt op een aantrekkelijke 81 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 108 euro

De laatste 3 adviezen voor het chemiebedrijf zijn afkomstig van ING, Baader Bank en Sanford C. Bernstein & Co.

DSM's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 20,18 miljard euro. Het aandeel DSM was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel DSM maar liefst 66 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 68 en de 118 euro.

Historische beurskoersen DSM

koersdata dsm

Klikt u hier voor dividend aandeel DSM. Het aandeel staat om 12.47 1,08 procent hoger op 115,3 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.