Analistenkorps rekent op omzetdaling Expedia

Morgen komt het Amerikaanse Expedia met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 9,27 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2018 toen het concern 12,07 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Expedia in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 226 miljoen dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 92 cent verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op een erg hoge 78,09 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,93 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,29 procent. Het doorsnee dividendrendement van de internetbedrijven ligt op een summiere 1,21 procent.

Laatste analistentaxaties rond de 121 dollar

De meest recente adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van RBC Capital Markets, Citigroup en Goldman Sachs.

Expedia's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 9,65 miljard dollar. Het aandeel Expedia was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel Expedia 44 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 41 en de 144 dollar. Sinds 2008 koerst het aandeel ruim 212 procent hoger.

Historische koersen Expedia

koersgrafieken <a href=''>Expedia</a>

Klikt u hier voor dividend aandeel Expedia. Het aandeel sloot vrijdag op 71,84 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.