Rockwell Automation draait salarisverlagingen terug

Het Amerikaanse Rockwell Automation komt terug van haar eerdere besluit om salarissen te verlagen. Eerder dit jaar in mei stelde het bedrijf voor om vanwege de corana-pandemie salarissen te gaan verlagen. Het bedrijf stelt dat dit nu niet meer nodig is vanwege andere kostenbesparingen en een aantrekkende markt.

De omzet van Rockwell Automation over dit jaar komt uit op 6,34 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 6,69 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Rockwell Automation in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 883 miljoen dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 7,56 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 32,73.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4,05 dollar. Rockwell Automation's dividendrendement komt hiermee uit op 1,64 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de computerbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0,48 procent op.

Rockwell Automation's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 29,97 miljard dollar. Het aandeel Rockwell Automation was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Rockwell Automation maar liefst 52 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 115 en de 249 dollar.

Koershistorie Rockwell Automation van 2007 tot 2020

financiële analyse rockwellautomation

Klikt u hier voor dividend aandeel Rockwell Automation. Het aandeel sloot maandag op 247,45 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.