Ook Eli Lilly heeft tegenslagen bij ontwikkelingen Covid-19 medicijn

Net als Astrazeneca, Pfizer en Johnson & Johnson meldt ook Eli Lilly tegenslagen bij de ontwikkelingen van een eventueel Covid-19 medicijn/vaccin. De Amerikaanse toezichthouder constateerde problemenen bij een onderzoek met anti-lichamen. De tegenslagen zorgen inmiddels al voor een hoop scepsis in de VS. Hier zeggen bronnen bij de Amerikaanse website Investopedia dat zelfs de helft van de Amerikanen geen medicijn/vaccin zal nemen uit angst voor eventuele bijwerkingen.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 23,87 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 22,32 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Eli Lilly in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 6,64 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7,27 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 19,75.

De consensus van het dividend ligt op 2,99 dollar per aandeel. Eli Lilly's dividendrendement ligt dus op 2,08 procent. Het doorsnee dividendrendement van de farmaciebedrijven ligt op een summiere 0,38 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Eli Lilly's totale beurswaarde 151,87 miljard dollar. Het aandeel Eli Lilly bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Eli Lilly maar liefst 33 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 101 en de 171 dollar.

Historische koersen Eli Lilly

koersgrafieken elililly

Klikt u hier voor dividend aandeel Eli Lilly. Het aandeel sloot maandag op 143,59 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.