Tesla: fors meer omzet in Q3, wil meer investeren

Vrije kasstroom Tesla omhoog

De resultaten van de Amerikaanse autobouwer Tesla lagen maar iets boven de consensus. Over het derde kwartaal boekte het bedrijf een forse groei bij al haar onderdelen. De omzet over het voorbije kwartaal steeg met 39 procent op 8,77 miljard dollar (op jaarbasis). De winst per aandeel kwam uit op 76 cent. In het derde kwartaal verkocht het bedrijf 139.593 auto’s. Dit was een stijging van 54 procent versus het tweede kwartaal en op jaarbasis is dit een stijging van 44 procent. De Model 3 werd 124.318 keer verkocht (56 procent meer). De Model S en Model X werden 15.275 keer verkocht.

Dit jaar wil het bedrijf in totaal 500.000 auto's verkocht hebben. Naast dat Tesla meer auto's verkocht had het ook hogere winstmarges. In het derde kwartaal stegen de brutomarges van 25,4 procent naar 27,7 procent. CFO Zach Kirkhorn stelde dat het bedrijf ook efficiënter is geworden doordat het meer lokaal nu produceert. Topman Musk gaf aan dat de opleveringen van de nieuwe fabrieken in Berlijn en Austin vertragingen hebben. Musk verwacht dat de beide fabrieken tussen de en de 2 jaar volledig operationeel kunnen zijn. De vrije kasstroom steeg van 418 miljoen dollar naar 1,4 miljard dollar. De hogere vrije kasstroom is enigszins opvallend omdat Tesla zowel in Fremont als Shanghai grote investeringen heeft gedaan.

Voor de komende 2 jaar wil het autobedrijf tussen de 2 en de 2,5 miljard dollar. Tesla gaf aan dat het voldoende liquide middelen en kasstromen heeft om dit te financieren.

Over 2020 komt de omzet volgens de analisten uit op 30,57 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 24,58 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Tesla Motors in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Tesla Tilburg ©

Tesla
Tesla


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 2,01 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 1,76 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op een forse 240,14 te liggen.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een summiere 0,43 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Tesla Motors's marktkapitalisatie 364,74 miljard dollar. Het aandeel Tesla Motors bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds oktober vorig jaar staat het aandeel Tesla Motors maar liefst 730 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 50 en de 502 dollar.

Historische koersen aandeel Tesla Motors

aandeel teslamotors

Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel sloot maandag op 422,64 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.