Ook Johnson & Johnson herstart covid-19 onderzoeken

De Amerikaanse farmaciereus Johnson & Johnson meldde gisteren haar onderzoeken naar een covid-19 medicijn te hervatten. Eerder meldde ook Astrazeneca deze onderzoeken weer op te starten. Het onderzoek van Johnson & Johnson werd stopgezet in verband met een ziekte bij een patiënt maar dit bleek echter een beroerte te zijn die niet gerelateerd was aan het onderzoek.

Johnson johnson janssen kantoor leiden
Johnson & Johnson, Leiden

Het onderzoek van werd op 12 oktober stopgezet. Het doel van het onderzoek is om middels een enkele toediening afdoende te zijn in tegenstelling tot andere potentiele medicijnen die meerdere toedieningen vereisen. Johnson & Johnson is net als Astrazeneca actief voor operatie Warp Speed. Het bedrijf is hiervoor actief met 60.000 vrijwilligers.

De omzet van Johnson & Johnson over dit jaar komt uit op 81,84 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 82,06 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Johnson & Johnson in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 21,34 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 8,01 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 18,13 te liggen.

De consensus van het dividend ligt op 3,97 dollar per aandeel. Johnson & Johnson's dividendrendement ligt dus op 2,73 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheidsproducten- en diensten ligt op een magere 0,37 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Johnson & Johnson' momenteel circa 386,68 miljard dollar. Het aandeel Johnson & Johnson was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf oktober vorig jaar staat het aandeel Johnson & Johnson 16 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 109 en de 157 dollar.

Historische koersen Johnson & Johnson voorbije 10 jaar

koersgrafieken johnson&johnson

Klikt u hier voor dividend aandeel Johnson & Johnson. Het aandeel sloot maandag op 145,24 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.