Omzet ASMI blijft doorstijgen, winstmarges lopen op

ASM International zag over het voorbije kwartaal haar brutowinstmarges fors toenemen tot 49,9 procent. Een jaar terug was de marge nog 42,4 procent. Topman Benjamin Loh stelt dat de omzet over het derde kwartaal aan de bovenkant van ASM International 's verwachting lag. Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet tussen de 330 en de 350 miljoen euro. Het bedrijf verwacht dat haar positie dit jaar in de markt voor haar wafers (WFE) tot aan 10 procent zou kunnen stijgen.

Op 2 juni dit jaar startte het bedrijf met haar aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen dollar. Aan het einde van het derde kwartaal was hier 35,5 procent van voldaan. ASM International kocht in deze periode haar eigen aandelen in voor gemiddeld 124,18 euro.

De omzet van het Nederlandse bedrijf ASM International over het voorbije kwartaal was licht lager dan de meeste Nederlandse analisten verwacht hadden. De omzet steeg van 271,17 miljoen euro naar 314,56 miljoen euro. Het analistengilde rekende op 332,6 miljoen euro. Het nettoresultaat kwam uit op 58,11 miljoen euro (de verwachtingen van de markt lagen vrijwel gelijk op 60,3 miljoen euro).

Consensus resultaten Q3 ASM International

aandeel

Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 53,46 miljoen euro. Zodoende kwam het resultaat per aandeel uit op 1,19 euro.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Almere op 1,3 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 1,12 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten ASM International in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyse

ASM International Group Almere kantoor ©

ASM International
ASM International


Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 274 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 5,57 euro verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21,06 uit.

De consensus van het dividend ligt op 1,7 euro per aandeel. ASM International 's dividendrendement ligt dus op 1,45 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een magere 0,16 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van ASM International ' nu rond de 5,79 miljard euro. Het aandeel ASM International was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel ASM International maar liefst 33 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 54 en de 151 euro.

Het aandeel sloot maandag op 117,3 euro.

Historische beurskoersen ASM International

aandelenanalyse asminternational

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.