Analisten verwachten over 2020 dalende omzet Euronav, vrij hoog dividend

Morgen zal het Belgische Euronav haar cijfers over het afgelopen kwartaal publiceren. De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Antwerp over dit jaar ligt volgens de analisten op 1,24 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 932,38 miljoen euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Euronav in beeld plus taxaties 2020

aandeel

Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 548 miljoen euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 2,45 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 2,64 te liggen.

Fors dividend Euronav

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1,72 euro. Het dividendrendement van Euronav ligt hiermee op 26,58 procent. Het doorsnee dividendrendement van de watertransportsector ligt op een nihile 0,58 procent.

Euronav 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1,42 miljard euro. Het aandeel Euronav was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf november vorig jaar staat het aandeel Euronav 25 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 12 euro.

Om 9.56 staat het aandeel 0,08 procent hoger op 6,47 euro.

Historische beurskoersen Euronav

aandeel euronav

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.