Dollar Tree ziet resultaten stijgen, waarschuwt voor covid-19 volatiliteit

Over het voorbije kwartaal kwam de omzet van de detailhandelaar Dollar Tree min of meer overeen met waar de analisten op geanticipeerd hadden. Het bedrijf zag zowel haar omzet als haar nettoresultaat omhoog gaan. De totale inkomsten omhoog van 5,75 miljard dollar naar 6,18 miljard dollar zo bleek uit een publicatie van woensdag. De doorsnee verwachting van de analisten lag op 6,39 miljard dollar.

Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 330 miljoen dollar (de markt voorzag op 274,14 miljoen dollar). Een jaar terug in hetzelfde kwartaal was het nettoresultaat 255,8 miljoen dollar. Het resultaat per aandeel lag op 1,39 dollar.

Consensus resultaten Q3 Dollar Tree

koersgrafieken

Ondanks de gestegen resultaten waagt het bedrijf zich niet aan uitspraken voor de kort termijn. Het bedrijf stelt dat er door Covid-19 nog steeds teveel onzekerheden zijn en zodoende wordt er nog steeds een hoge volatilteit qua omzetten verwacht. Bij dochter Family Dollar groeide de omzet met 6,4 procent bij een groeiende brutowinstmarge die naar 2,5 procent steeg.

De omzet van het concern uit Chesapeake over dit jaar komt uit op 25,49 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 23,61 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Dollar Tree in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 1,31 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5,51 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 20,21.

Analisten verwachten over dit jaar geen dividenduitkering. Het gemiddelde dividend van de algemene detailhandelsbedrijven ligt op een schamele 0,46 procent.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 26,51 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds november vorig jaar staat het aandeel 17 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 60 en de 113 dollar.

Historische koersen Dollar Tree voorbije 10 jaar

aandelenanalyses dollartree

Klikt u hier voor dividend aandeel Dollar Tree. Het aandeel sloot dinsdag op 111,35 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.