Starbucks verhoogt outlook, analisten verhogen koersdoelen

Het aandeel Starbucks kwam gisteren weer onder de aandacht van de analisten na dat het haar outlook voor de komende 3 jaar verhoogde. Voor 2021 gaat het koffiebedrijf nu uit van een winst per aandeel tussen de 2,34 en 2,54 dollar. Bij de analisten van Morgan Stanley ging het koersdoel met 8 dollar omhoog naar 106 dollar bij een herhaald houdenadvies.

ABN AMRO voorziet groei koffiemarkt

De analisten van Barclays herhaalden hun koopadvies en verhoogden hun koersdoel met 5 dollar naar 117 dollar. Bij de analisten van ABN AMRO blijft het advies op houden staan. "Al met al denken we dat Starbucks in staat zal zijn de doelstelling van een gemiddelde groei van de winst per aandeel van 10% waar te maken. Volgens Euromonitor zal de koffiemarkt tegen 2024 met 25% gegroeid zijn.

Er zijn nog talloze vooralsnog onbenutte mogelijkheden voor internationale groei. De mogelijkheden worden nog groter nu kleinere concurrenten verdwijnen als gevolg van de pandemie. Starbucks heeft juist aangetoond bestand te zijn tegen de barre omstandigheden. De kennis van de klant is recent alleen maar verbeterd. Daar kan de komende jaren van worden geprofiteerd" zo stellen de analisten.

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Seattle volgens de analisten uit op 28,55 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 23,52 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Starbucks in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Starbucks Hengelo Royal Dutch Shell ©

Starbucks
Starbucks


De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 3,32 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Starbucks 's resultaat per aandeel op een winst van 2,82 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 37,37 te liggen.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,82 dollar. Starbucks 's dividendrendement komt hiermee uit op 1,73 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de drankenproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0,41 procent op. Volgens de consensus zal het bedrijf op 5 februari een interim-dividend van 45 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 124,84 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 22 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 50 en de 106 dollar.

Koershistorie Starbucks van 2007 tot 2020

koersgrafieken starbucks

Klikt u hier voor dividend aandeel Starbucks. Het aandeel sloot donderdag op 105,39 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.