Ook Baidu aan de slag met elektrische auto's

Het Chinese megabedrijf Baidu is van plan om met elektrische auto's te gaan starten. Op dit nieuws spoot het aandeel ruim 10 procent hoger. Het bedrijf zou ofwel contracten met autoproducenten gaan sluiten ofwel meerderheidsbelangen gaan nemen.

Baidu komt stapt zodoende in de voetsporen van onder andere Alphabet , Amazon en Tencent die ook in de markt voor elektrische auto's zijn gestapt. Het bedrijf startte trouwens al in 2017 met het onderdeel Apollo Group dat zich richt op zelfrijdende auto's. Verder zit Baidu ook in het taxibedrijf Go Robotaxi. Dit bedrijf exploiteert taxidiensten in onder andere Changsha, Cangzhou en Beijing. Het plan is om dit in ruim 30 andere Chinese uit te breiden.

Baidu verwachtingen

Over 2020 komt de omzet van het bedrijf uit Beijing volgens de analisten uit op 107,09 miljard yuan. Dit is licht minder dan de omzet over 2019 toen het concern 107,41 miljard yuan verdiende.

Historische omzetten en resultaten Baidu in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 21,05 miljard yuan. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 60,67 yuan verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 3,78.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een summiere 0,32 procent.

Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds december vorig jaar staat het aandeel maar liefst 50 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 187 yuan.

Historische koersen Baidu voorbije 10 jaar

aandelenanalyses baidu

Klikt u hier voor dividend aandeel Baidu. Om 19.46 stond het aandeel 0,71 procent hoger op 229,5 yuan.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.