BMO koopt prestigieus pand op de Champs-Élysées

BMO Real Estate Partners (BMO REP), een pan-Europese specialist in vastgoedbeleggingen en -beheer, heeft een prestigieus pand gekocht met verschillende gebruiksbestemmingen op de Champs-Élysées in Parijs. De gezamenlijke transactie met twee Duitse pensioenfondsen is de eerste Franse clubdeal voor BMO REP, dat onderdeel is van de wereldwijde vermogensbeheeractiviteiten (met een omvang van £217 miljard[1]) van BMO Financial Group uit Canada.

Het gaat om een buitengewone toplocatie: een prestigieus door Haussmann ontworpen hoekpand aan de Avenue des Champs-Élysées nummer 71-73, met 5.700 m2 volledig verhuurde kantoor- en winkelruimtes, verdeeld over zeven verdiepingen en twee kelderniveaus.

De begane grond en de eerste verdieping, aan de zijde van de Avenue des Champs-Élysées, bestaande uit circa 1.600 m2 aan winkelruimte, is verhuurd aan de luxueuze juwelier Dubail, de hoofdfranchise voor de verkoop van Rolex in Frankrijk, het premium modemerk Tara Jarmon en telecombedrijf SFR. In de kantoren op de hoger gelegen verdiepingen, alle voorzien van externe balkons, zijn zes huurders gevestigd, waaronder verzekeringsmakelaar Cooper Gay en het hoofdkantoor van Bank Audi .

“Deze transactie is kenmerkend voor ons vermogen om transacties te vinden buiten de markt om bij private investeerders en laat zien dat we ook ten tijde van de pandemie voorwaarden weten vast te leggen die voor alle betrokkenen gunstig zijn”, zegt Adrien Brion, Head of Operations bij BMO REP. “Daarnaast toont dit prominente pand onze expertise in het segment luxe winkels op de beste locaties. Deze belegging biedt zowel kapitaalbehoud als potentiële waardegroei op middellange termijn gezien het inkomstenprofiel van het object en de gunstige dynamiek die deze uitstekende microlocatie zo sterk maakt.”

Linklaters, Etude Lasaygues, Arsene-Taxand, Arcadis en Creatis traden als adviseur op van BMO REP bij de succesvolle afronding van deze transactie.