Ford zag mede door corona terugval autoverkopen

De omzet van de automobielproducent Ford Motor over het afgelopen kwartaal was praktisch gelijk aan de verwachtingen van de analisten. Het bedrijf zag zowel haar omzet als haar nettoresultaat klimmen. De omzet steeg van 36,99 miljard dollar naar 37,5 miljard dollar zo bleek uit een rapportage van donderdag.

Consensus resultaten Q3 Ford Motor

koersgrafieken

Analisten hadden op 38,28 miljard dollar gerekend. Het bedrijf rapporteerde een nettoresultaat van 2,39 miljard dollar (de markt voorzag op 1,52 miljard dollar). In hetzelfde kwartaal in 2019 was het nettoresultaat nog 425 miljoen dollar. Het resultaat per aandeel kwam uit op 0,6 cent.

Ford zag vooral bij haar F-150 een terugval: zowel lagere verkopen als productie-onderbrekingen door het coronavirus. Daarnaast had Ford ook minder F-150's op voorraad waardoor de sales verder stagneerde. Al met al daalde de verkopen van de F-150 met ruim 32 procent. Recent kwam Ford met nieuwe modellen van onder andere de Bronco, de F-150 en de Mustang Mach-E.

Ford taxaties

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Dearborn op 117,39 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 155,9 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Ford Dordrecht ©

Ford
Ford


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 30 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een verlies van 4 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op -226,5.

Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 15 cent. Ford Motor's dividendrendement is dus 1,66 procent. Het gemiddelde dividend van de automobielproducenten ligt op een schamele 0,58 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 29 januari een interimdividend van 4 cent uit zal gaan keren.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 36,24 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 1 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 10 dollar.

Historische koersen Ford Motor afgelopen 10 jaar

financiële analyse fordmotor

Klikt u hier voor dividend aandeel Ford Motor. Het aandeel staat om 15.33 0,28 procent hoger op 9,06 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.