PerkinElmer neemt Oxford Immunotec over

 • PerkinElmer heeft plannen aangekondigd om Oxford Immunotec over te nemen voor $ 22 / aandeel in contanten, voor een totale transactiewaarde van $ 591 miljoen
 • De overnameprijs van $ 22 vertegenwoordigt een premie van ongeveer 28,3% ten opzichte van de slotkoers per aandeel van $ 17,15 op 5 januari 2021
 • Door deze overname zal PerkinElmer haar portfolio van geavanceerde testoplossingen voor infectieziekten uitbreiden met tuberculose-detectie om klanten over de hele wereld beter van dienst te kunnen zijn
 • De overname zal naar verwachting een bescheiden bijdrage leveren aan de non-GAAP-inkomsten van PerkinElmer in het eerste jaar na de afsluiting en PerkinElmer verwacht dat de omzetgroei van Oxford Immunotec die van haar Diagnostics-franchise in de nabije toekomst zal overtreffen.
 • Oxford Immunotec rapporteerde een totale omzet uit voortgezette activiteiten van respectievelijk $ 73,7 miljoen en $ 39,2 miljoen per boekjaar eindigend op 31 december 2019 en de negen maanden eindigend op 30 september 2020
 • Na afronding van de transactie wordt Oxford Immunotec een privébedrijf en zullen de gewone aandelen van Oxford Immunotec niet langer op een openbare markt worden genoteerd.
 • De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van kalender 2021 worden afgerond

  Fundamentals PerkinElmer

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Boston over dit jaar ligt volgens de analisten op 3,61 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 2,88 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten PerkinElmer in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  De analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 804 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 7,22 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 21,05.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 28 cent. PerkinElmer's dividendrendement is dus 0,18 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de gezondheid ligt op een magere 0,18 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 30 maart een interim-dividend van 10 cent uit zal gaan keren.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 16,81 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 50 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 63 en de 163 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel PerkinElmer

  aandeel perkinelmer

  Klikt u hier voor dividend aandeel PerkinElmer. Het aandeel staat om 17.27 0,45 procent lager op 151,98 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.