Microsoft het meeste gekocht door de grote partijen

Het aandeel Microsoft werd op basis van de verplichte 13F meldingen in het afgelopen derde kwartaal het meeste in bezit door de grote partijen. De 13F melding is de verplichte melding van de Amerikaanse SEC voor posities vanaf 100 miljoen dollar. Deze posities moeten binnen 45 dagen na het afgelopen kwartaal gemeld worden. De meldingen voor het afgelopen 4e kwartaal worden dus tussen 1 januari en midden februari aan de SEC gemeld. Dit is dan ook de reden dat het vierde kwartaal dus nog niet volledig bekend is.

Microsoft was dus veel in bezit in het derde kwartaal door de grote partijen. Let wel dit zijn niet perse de aankopen maar het zijn puur de posities. De posities kunnen dus ook al jaren oud zijn. Andere aandelen die in de posities van de grote beleggers zitten zijn vooral de bekende namen zoals Apple , Amazon , Alibaba , Facebook en Tesla. U ziet verder ook de Nasdaq 100 tracker van Invesco : de Powershares QQQ TR.

Top 13F posities Q3 2020

13f aandelen

Microsoft verwachtingen

De omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar komt uit op 158,28 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 143,02 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Microsoft Jakarta Indonesie ©

Microsoft
Microsoft


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 51,42 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6,76 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 31,46 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,18 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1,03 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een nihile 0,17 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 17 februari een interimdividend van 56 cent uit zal gaan keren.

Recente koersdoelen rond de 248 dollar

De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van Oppenheimer & Co, KBC Securities en Barclays .

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 1625,28 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 29 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 233 dollar.

Historische koersen aandeel Microsoft

historische koersen microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot vrijdag op 212,65 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.