PepsiCo en Beyond Meat gaan samenwerken

  • PepsiCo (NASDAQ: PEP) en Beyond Meat (NASDAQ: BYND) bundelen hun krachten om het PLANeT Partnership te vormen.
  • De joint venture zal innovatieve snack- en drankproducten op basis van plantaardige eiwitten ontwikkelen, produceren en op de markt brengen.
  • De JV zal de technologie van Beyond Meat gebruiken voor de ontwikkeling van plantaardige eiwitten en de marketing- en commerciële kracht van PepsiCo .
  • Plantaardige eiwitten vertegenwoordigen een opwindende groeimogelijkheid voor Pepsi en het is een nieuwe grens in zijn inspanningen om een duurzamer voedselsysteem op te bouwen en een positieve kracht te zijn voor mens en planeet, terwijl wordt voldaan aan de vraag van de consument naar een uitgebreid portfolio van meer voedzame producten.

    Pepsico verwachtingen

    De omzet van het concern uit Purchase over dit jaar komt uit op 69.69 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is licht meer dan de omzet over 2019 toen het concern 67.16 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten PepsiCo in beeld plus taxaties 2020

    aandelenanalyse

    Pepsico kantoor Utrecht ©

    Pepsico
    Pepsico


    De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 7.66 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van PepsiCo 's resultaat per aandeel op een winst van 5.54 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25.12 uit.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 4.02 dollar verwacht. PepsiCo 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 2.89 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de drankensector ligt op een summiere 0.36 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 5 maart een interim-dividend van 1020 dollar uit zal gaan keren.

    De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 196.12 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds januari vorig jaar staat het aandeel 0 procent lager. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 101 en de 149 dollar.

    Koershistorie PepsiCo 2007-2020

    aandelenanalyse pepsico

    Klikt u hier voor dividend aandeel PepsiCo. Om 22.00 stond het aandeel 1.88 procent lager op 139.19 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.