Shell koopt het grootste Britse oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell heeft een overeenkomst getekend om Ubitricity, dat het grootste openbare oplaadnetwerk voor elektrische voertuigen in het Verenigd Koninkrijk beheert, te kopen voor een niet nader genoemd bedrag.
 • Ubitricity, dat laders integreert in bestaande infrastructuur zoals lantaarnpalen en verkeerspalen, heeft meer dan 2.700 laadpunten in het VK en nog eens 1.500 privépunten in Europa.
 • Royal Dutch Shell heeft al toegang tot meer dan 185.000 oplaadpunten van derden, gelegen in zijn tankstations, op snelwegen en in andere elektrische hubs, maar de laatste deal markeert een uitbreiding naar de markt voor het opladen van elektrische auto's op straat.
 • Royal Dutch Shell heeft haar investeringen in hernieuwbare en koolstofarme activa en technologieën uitgebreid sinds ze in april haar klimaatdoelstellingen vaststelde die gericht waren op een netto nulemissie tegen 2050 of eerder.

  Verwachtingen Royal Dutch Shell

  Beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 71 cent. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement ligt dus op 4.63 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een magere 0.49 procent.

  Historische dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar ligt volgens de analisten op 223.2 miljard euro. Dit is aanzienlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 344.88 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

  aandeel

  Royal Dutch Royal Dutch Shell station New Zealand ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 5.18 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 65 cent. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23.57.

  Actuele koersdoelen nabij de 22 euro

  Sanford C. Bernstein & Co, ABN AMRO en Berenberg gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 68.02 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 32 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 24 euro.

  Historische koersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

  aandeel royaldutchshell

  Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell. Het aandeel staat om 17.36 1.93 procent lager op 15.32 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.