Momenteel zeer fors dividend ConocoPhillips

Beleggers in het aandeel ConocoPhillips kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel ConocoPhillips nu één van de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Ondanks het verwachte verlies zal het bedrijf waarschijnlijk wel een dividend uitkeren. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.69 dollar. Het dividendrendement van ConocoPhillips ligt hiermee op 4.22 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een magere 0.76 procent.

Historische dividendrendementen ConocoPhillips

ConocoPhillips gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. De omzet van het bedrijf uit Houston over dit jaar komt uit op 18.71 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 32.43 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten ConocoPhillips in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

De analisten gaan voor 2020 uit van een nettoverlies van 1.05 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een verlies per aandeel van 98 cent verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op -40.85 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 45.57 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 30 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 21 en de 61 dollar.

Historische beurskoersen ConocoPhillips

aandelenanalyses conocophillips

Klikt u hier voor dividend aandeel ConocoPhillips. Het aandeel sloot vrijdag op 40.03 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.