Stevig dividendrendement Royal Dutch Shell

Beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Baserend op de laatste analistentaxaties heeft het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 71 cent verwacht. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt hiermee op 4.7 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de olie- en gasbedrijven ligt op een schamele 0.49 procent.

Historische dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

Morgen komt het Nederlandse Royal Dutch Royal Dutch Shell met haar resultaten over het voorbije kwartaal. De omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar komt uit op 223.2 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors minder dan de omzet over 2019 toen de omzet 344.88 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

Royal Dutch Royal Dutch Shell Azie Jakarta ©

Royal Dutch  <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 5.15 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 65 cent verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 23.26 te liggen.

Laatste taxaties rond de 22 euro

De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van Sanford C. Bernstein & Co, ABN AMRO en Berenberg.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 67.15 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 33 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 24 euro.

Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell afgelopen 10 jaar

financiële analyse royaldutchshell

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell. Om 12.09 stond het aandeel 1.19 procent lager op 15.12 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.