McDonald's test McPlant-hamburgers op geselecteerde Europese markten

 • McDonald's (NYSE: MCD) is begonnen met de verkoop van de McPlant-burger in Denemarken en Zweden om de interesse van klanten in het menu-item alternatief vlees te volgen voordat een bredere uitrol wordt gepland.
 • De McPlant-sandwich is ontwikkeld in samenwerking met Beyond Meat (NYSE: BYND) met behulp van proteïne op basis van erwten.
 • Sommige analisten denken dat investeerders "al een aantal McDonald's-verwachtingen hebben verdisconteerd in de aandelenkoers van Beyond Meat ". Met andere woorden dit nieuws zou al deels in de koers verwerkt kunnen zijn.

  McDonald's fundamentals

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Chicago volgens de analisten uit op 22.05 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen het concern 19.21 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten McDonald's in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  McDonald's Hengelo Nederland ©

  McDonalds
  McDonalds


  Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 6.28 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 8.43 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 25.03 uit.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 5.23 dollar. McDonald's 's dividendrendement komt hiermee op 2.48 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de horecabedrijven ligt op een schamele 0.14 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op 26 februari een interim-dividend van 1290 dollar uit zal gaan keren.

  Laatste koersdoelen rond de 230 dollar

  Oppenheimer & Co, ABN AMRO en BMO Capital Markets gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 157.49 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel 2 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 124 en de 232 dollar.

  Historische koersen aandeel McDonald's

  beurskoers mcdonald's

  Klikt u hier voor dividend aandeel McDonald's. Het aandeel sloot donderdag op 211.03 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.