Tesla in de rij voor grote Duitse subsidie

 • Tesla (NASDAQ: TSLA) zal volgens Business Insider een eencijferig miljard euro aan financiering ontvangen van de Duitse regering en de deelstaatregering van Brandenburg.
 • De financiële steun aan Tesla is voor het opzetten van een batterijcelfabriek nabij Berlijn.
 • De Duitse fabriek van Tesla zal naar verwachting eind dit jaar met de productie beginnen.
 • Het aandeel Tesla bevindt zich nog steeds op een positief momentum nadat een prijsdoelverhoging van Piper Sandler het aandeel weer in beweging zette.

  Tesla fundamentals

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Palo Alto op 48.44 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het concern 31.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Tesla Silicon Valley San Jose ©

  Tesla
  Tesla


  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 4.47 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.2 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 202.38.

  Dividendbetalingen over dit jaar worden door de analisten niet verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de automobielproducenten levert een beperkt dividendrendement van circa 0.82 procent op.

  Actuele koersdoelen nabij de 214 dollar

  De meest recente adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van JP Morgan, Sanford C. Bernstein & Co en UBS .

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 769.24 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 467 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 70 en de 900 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Tesla

  beurskoers teslamotors

  Klikt u hier voor dividend aandeel Tesla Motors. Het aandeel staat om 15.35 1.09 procent lager op 849.99 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.