Anheuser-Busch InBev wil in de VS meer inzetten op lichte alcoholische dranken

 • Anheuser-Busch AB InBev is van plan om de komende twee jaar meer dan $1 miljard te investeren in haar Amerikaanse productiefaciliteiten, omdat het ernaar streeft de markt voor harde seltzers verder te verdiepen. Seltzer is een licht alcoholisch drankje.
 • De biergigant kwam laat met het hard seltzer-spel, maar wordt nu serieuzer om marktaandeel te veroveren van leiders White Claw en Boston Beer's (NYSE: SAM) Truly.
 • "We moeten meer seltzercapaciteit bouwen om aan de vraag van de consumenten te kunnen voldoen, wat een groeiende vraag is", zei Michel Doukeris, CEO van Anheuser-Busch.
  Volgens Nielsen-cijfers had Bud Light Seltzer vorige maand een marktaandeel van 10%. De verkoop van gearomatiseerde moutdranken in de hele sector is sterk via de detailhandel.

  Fundamentals AB Inbev

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Leuven (Louvain) volgens de analisten uit op 46.69 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2019 toen het concern 52.33 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten AB AB InBev in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  ab inbev Midden Brabant Poort ©

  ab inbev
  ab inbev


  De meeste analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 4.19 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2.2 euro verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende op 24.58 te liggen.

  De consensus van het dividend ligt op 78 cent per aandeel. AB AB InBev 's dividendrendement komt dus op 1.44 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de brouwerijen ligt op een magere 0.41 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 64 euro

  UBS , KBC Securities en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 88.17 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 20 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 29 en de 69 euro.

  Historische koersen aandeel AB AB InBev

  koersgrafieken abinbev

  Klikt u hier voor dividend aandeel AB InBev. Het aandeel staat om 17.39 1.13 procent lager op 54.07 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.