Aandeel ASM International afgelopen 5 jaar bij beste Nederlandse aandelen

ASM International leverde beleggers de afgelopen jaren behoorlijke winsten op. Het aandeel was de voorgaande 5 jaar met een forse winst van 467 procent één van de beste aandelen van Nederland. Het gemiddelde Nederlandse aandeel won de afgelopen 5 jaar ruim 182 procent. BE Semiconductor , AND Int. en Wessanen behoren ook tot de winnaars over de afgelopen 5 jaar.

Rendementen ASM International versus Nederlandse aandelen

Buy & hold rendementen aandeel ASM International over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten hebben nu een stevige winst van 867 procent. Over de afgelopen 90 dagen staat het aandeel op een winst van 63 procent.

De omzet van het bedrijf uit Almere over dit jaar komt uit op 1.32 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 1.12 miljard euro bedroeg.

Historische omzetten en resultaten ASM International in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

ASM International Almere ©

ASM International
ASM International


De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 292 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 5.92 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 40.69 uit.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1.77 euro. ASM International 's dividendrendement komt neer op 0.73 procent. Het doorsnee dividend van de producenten van halfgeleiders ligt op een schamele 0.35 procent.

Recente koersdoelen rond de 245 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van Berenberg, Credit Suisse en Barclays .

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11.88 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 97 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 54 en de 241 euro.

Historische koersen ASM International afgelopen 10 jaar

koersgrafieken asminternational

Klikt u hier voor dividend aandeel ASM International. Om 13.54 koerst het aandeel 2.66 procent hoger op 240.9 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.