Facebook werkt aan smartwatch voor volgend jaar

 • Facebook (NASDAQ: FB) werkt volgens The Information aan een smartwatch die het volgend jaar hoopt te verkopen.
 • Met dat horloge kunnen berichten worden verzonden via Facebook-services en kunnen gezondheids- en fitnessfuncties worden gebruikt.
 • Het zou de nieuwste stap zijn van de socialenetwerkgigant naar hardware, na zijn spraakmakende overstap naar virtual reality (Oculus-headsets) en apparaten voor videogesprekken (Portal).
 • Een overstap naar horloges is echter nieuw terrein dat wordt ingenomen door sterke rivalen, waaronder voornamelijk Apple (NASDAQ: AAPL), een bron, Alphabet 's Fitbit (GOOG, GOOGL) en China's Huawei.

  Facebook fundamentals

  De omzet van het concern uit Menlo Park over dit jaar komt uit op 107.3 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2019 toen de omzet 85.97 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Facebook in beeld plus taxaties 2020

  fundamantele data

  Facebook Silicon Valley kantoor ©

  Facebook
  Facebook


  De meeste analisten gaan voor 2020 uit van een nettowinst van 32.53 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 11.34 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 23.85 uit.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de internetsector ligt op een magere 0.09 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 298 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het internetbedrijf zijn afkomstig van Goldman Sachs , HSBC en Robert W. Baird.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 651.09 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 26 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 137 en de 305 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Facebook

  fundamantele data facebook

  Klikt u hier voor dividend aandeel Facebook. Het aandeel sloot vrijdag op 270.5 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.