Ford stopt met belang in lidarspecialist Velodyne

 • Ford (NYSE: F) heeft zijn belang in Velodyne Lidar (NASDAQ: VLDR) verlaten, volgens een gereglementeerde aanvraag.
 • De autofabrikant had aan het einde van het derde kwartaal een passief belang van 7,6% van 13,07 miljoen aandelen. Ford investeerde oorspronkelijk $ 75 miljoen in Velodyne in 2016.
 • Velodyne is een van de vele bedrijven die lidar-technologie ontwikkelen voor de automobielsector.
 • "Dit strookt met onze inspanningen om het kapitaal zo goed mogelijk en zo goed mogelijk te gebruiken", zegt Ford-woordvoerder T.R. Reid.
 • Ford heeft nog steeds een groot belang in de autonome techspeler Argo AI.

  Ford verwachtingen

  De omzet van het concern uit Dearborn over dit jaar komt uit op 144.04 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is fors meer dan de omzet over 2019 toen het bedrijf 127.14 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Ford Motor in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  Ford Gronau ©

  Ford
  Ford


  De analisten rekenen voor 2020 op een nettowinst van 4.54 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.18 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 9.73.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 9 cent. Ford Motor's dividendrendement bedraagt dus momenteel 0.78 procent. Het doorsnee dividendrendement van de automobielsector ligt op een nihile 0.82 procent.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 46.05 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 44 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 4 en de 12 dollar.

  Historische koersen Ford Motor voorbije 10 jaar

  beurskoers fordmotor

  Klikt u hier voor dividend aandeel Ford Motor. Het aandeel staat om 21.11 0.3 procent lager op 11.48 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.