Investeerders ontvluchten Brazilië, Petrobras, terwijl Bolsonaro een vertrouwenscrisis veroorzaakt

  • Petrobras (NYSE: PBR) -aandelen staan ​​onder druk en verliezen een vijfde van hun marktwaarde nadat de Braziliaanse president Bolsonaro een legergeneraal had aangewezen om de oliegigant over te nemen in een kennelijk poging om de brandstofprijzen te beheersen, wat leidde tot een vertrouwenscrisis bij beleggers in de eerdere inzet van zijn regering voor een vrijemarktbeleid.
  • Petrobras CEO Roberto Castello Branco verzet zich tegen de druk van de Braziliaanse president Bolsonaro om af te treden na spanningen over stijgende brandstofprijzen, meldt Reuters.
  • Bolsonaro heeft sympathie uitgesproken voor vrachtwagenchauffeurs die dreigen te staken vanwege hogere dieselprijzen, maar Castello Branco zei onlangs dat de klachten niet het probleem van het bedrijf zijn en stond erop dat Petrobras de prijzen onafhankelijk van politieke druk zou vaststellen.
  • Bolsonaro's opmerkingen kwamen toen hij vanaf 1 maart een verlaging van de federale dieselbelasting met twee maanden afkondigde ter compensatie van een door het bedrijf aangekondigde prijsverhoging voor diesel en benzine, de vierde prijsstijging dit jaar.