Omzetstijging PostNL aldus consensus analisten, aanzienlijk dividend

Morgen komt het Nederlandse PostNL met haar resultaten over het afgelopen kwartaal naar buiten. Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 3.24 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 2.84 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten PostNL in beeld plus taxaties 2020

koersgrafieken

Postnl Deventer ©

Postnl
Postnl


Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 169 miljoen euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 33 cent over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 10.67 te liggen.

Fors dividend PostNL

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 28 cent. PostNL 's dividendrendement komt neer op 7.95 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de transport- & logistiekbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.39 procent op.

Recente koersdoelen rond de 4 euro

Jefferies & Co., UBS en Berenberg gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1.65 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf februari vorig jaar staat het aandeel maar liefst 150 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 1 en de 4 euro.

Historische koersen PostNL voorbije 10 jaar

koersgrafieken postnl

Klikt u hier voor dividend aandeel PostNL. Het aandeel staat om 12.33 1.22 procent lager op 3.52 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.