Microsoft gaat met Foxconn samenwerken

Microsoft zal gaan samenwerken met Foxconn Electronics (Hon Hai) om slimme productie te promoten met behulp van zijn cloud computing-services, AI-technologie en wereldwijde ecosysteembronnen, zo meldt Microsoft Taiwan. De productie-industrie in Taiwan staat voor steeds grotere uitdagingen bij het produceren van op maat gemaakte artikelen en de oplossing komt voort uit digitale transformatie, zei Microsoft Taiwan algemeen manager Ken Sun.

Azuer AI

Foxconn zal uitgebreid gebruikmaken van Microsoft cloud computing-services, waaronder Azure AI en databases en de innovatieve mogelijkheden versterken via cloudgebaseerde native ontwikkeling en DevOps. Het zal gebruik maken van de nieuwe technologieën van Microsoft op het gebied van ESG (milieu, sociaal en corporate governance) en Microsoft , als lid van de door Foxconn opgerichte MIH-alliantie, zal het ecosysteem voor de ontwikkeling van elektrische voertuigen (EV) helpen verbeteren.

Foxconn zal een hybride werkplek opzetten door Microsoft 365 te adopteren in een poging zijn vermogen om de werking aan te passen aan de veranderende omgeving te verbeteren. Met kernsystemen van het bedrijf op basis van Azure, zal Foxconn de OT-infrastructuur (operationele technologie) in zijn productiebases in meer dan 20 landen koppelen aan IT-netwerken om grote hoeveelheden operationele gegevens te integreren voor analyse om het operationeel beheer te optimaliseren.

Microsoft verwachtingen

Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Redmond volgens de analisten uit op 164.21 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 143.02 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

aandelenanalyses

Microsoft Azie Jakarta ©

Microsoft
Microsoft


Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 56.33 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 7.4 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 30.64.

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.2 dollar. Microsoft 's dividendrendement komt neer op 0.97 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de softwarebedrijven ligt op een nihile 0.5 procent.

Actuele koersdoelen nabij de 268 dollar

UBS , Wedbush Morgan Securities en Oppenheimer & Co gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1732.9 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 38 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 246 dollar.

Historische koersen Microsoft 2007-2021

aandelenanalyses microsoft

Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel sloot donderdag op 226.73 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.