Pentagon zou cloudcontract van $ 10 miljard van Microsoft kunnen intrekken vanwege juridische strijd Amazon

 • Het Amerikaanse ministerie van Defensie heroverweegt het JEDI-cloudcontract van maximaal $ 10 miljard dat is toegekend aan Microsoft (NASDAQ: MSFT) dat verwikkeld is in een juridische strijd met cloudrivaal Amazon (NASDAQ: AMZN).
 • Als een federale rechter Amazons zaak voortzet, heeft het Pentagon aangegeven dat het zonder JEDI verder zou kunnen gaan in plaats van te wachten.
 • Amazon beweert dat de voormalige president Trump zich heeft bemoeid met de eerlijke gunning van het contract. Het Pentagon en Microsoft stellen dat Amazon die rechtszaak eerder had moeten indienen.
 • "Als de rechtbank de motie van de regering ontkent, zullen we hoogstwaarschijnlijk te maken krijgen met een nog langer proces. De Chief Information Officer van de DOD zal de toekomstige strategie opnieuw beoordelen ”, zei Pentagon-woordvoerder John Kirby tijdens een persconferentie.
 • Kirby's opmerkingen vonden vorige maand plaats, maar het onderwerp staat vandaag weer in de krantenkoppen en het Pentagon wacht nog steeds op de beslissing van de federale rechter.
 • Het verlies van JEDI zou meer invloed hebben op de opscheppen van Microsoft dan op de financiële situatie.

  Microsoft verwachtingen

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar ligt volgens de analisten op 164.21 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 143.02 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Microsoft Silicon Valley ©

  Microsoft
  Microsoft


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 56.33 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7.4 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 30.73.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 2.2 dollar verwacht. Microsoft 's dividendrendement komt dus op 0.97 procent uit. Gemiddeld levert een aandeel in de softwarebedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.5 procent op.

  Recente koersdoelen rond de 268 dollar

  De laatste 3 adviezen voor het softwarebedrijf zijn afkomstig van UBS , Wedbush Morgan Securities en Oppenheimer & Co.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1737.94 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 53 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 246 dollar.

  Historische koersen Microsoft 2007-2021

  koersdata microsoft

  Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel staat om 17.57 2.39 procent hoger op 227.39 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.