PayPal neemt Curv over om crypto-ondersteuning

PayPal breidt verder uit met crypto

  • PayPal Holdings (NASDAQ: PYPL) bevestigde dat het Curv, een aanbieder van cloudgebaseerde infrastructuur voor digitale activabeveiliging, zal kopen om zijn initiatieven ter ondersteuning van crypto en digitale activa uit te breiden.
  • Ziet de overname in de eerste helft van 2021 afronden; financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.
  • De deal wordt gewaardeerd op minder dan $ 200 miljoen.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit San Jose volgens de analisten uit op 25.68 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 21.45 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten PayPal in beeld plus taxaties 2020

    beurskoers

    Paypal San Jose ©

    Paypal
    Paypal


    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.39 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 4.56 dollar over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op een zeer royale 53.02.

    De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividend van de financiële dienstverleners ligt op een prima 2.88 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 283.58 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 120 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 309 dollar.

    Historische koersen PayPal voorbije 10 jaar

    beurskoers paypal

    Klikt u hier voor dividend aandeel PayPal. Het aandeel sloot dinsdag op 241.76 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.