Mullen Technologies gaat strategisch samenwerken met NexTech Batteries

  • Mullen Technologies, een opkomende EV-fabrikant, is een strategisch partnerschap aangegaan met NexTech Batteries als leverancier van EV-batterijen en belangrijke partner voor batterijontwikkeling en -technologieën.
  • In juni 2020 had Mullen een definitieve overeenkomst aangekondigd om samen te voegen met Net Element (NASDAQ:NETE) in een aandelen-voor-aandelen omgekeerde fusie.
  • Mullen is van plan om de komende 5 jaar 100K+ voertuigen te produceren met behulp van NexTech lithium zwavel (Li-S) pouch-formaat batterijen, die 60% lichter zijn dan de huidige EV's, waardoor de voertuigefficiëntie wordt verbeterd en het totale energieverbruik wordt verminderd.
  • "Deze technologie stelt Mullen in staat om mogelijk onder de $ 90 / kWh te liggen op een verpakkingsniveau, waardoor de kosten voor consumenten aanzienlijk worden verlaagd. De lage CO2-voetafdruk, de hoge specifieke energiedichtheid en de veel lagere kosten voor de consument zullen Mullen extreem concurrerend maken in dit marktsegment," aldus Mullen CTO Frank McMahon.