DuPont koopt Laird Performance Materials van Advent

 • DuPont (NYSE: DD) stemt ermee in om Laird Performance Materials over te nemen van P-E-firma Advent International voor $ 2,3 miljard, omdat het zijn portfolio van geavanceerde elektronische materialen wil uitbreiden.
 • Laird , dat elektromagnetische afschermingsproducten maakt die warmte beheren en apparaten beschermen tegen elektromagnetische interferentie. verzamelde $ 465 miljoen aan inkomsten op 2020.
 • DuPont zegt dat het verwacht te hebben tegen het einde van 2024 $ 60 miljoen aan run-rate kostensynergieën vóór belastingen te realiseren, waarbij het merendeel wordt gerealiseerd in de eerste 18 maanden na het sluiten van de deal.
 • Afzonderlijk keurt DuPont ook een nieuw aandeleninkoopprogramma van $ 1,5 miljard goed; het bedrijf had nog $ 1 miljard over in een eerder terugkoopprogramma.

  Fundamentals DuPont

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Wilmington volgens de analisten uit op 15.41 miljard dollar. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2020 toen de omzet 20.4 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Dupont in beeld plus taxaties 2020

  fundamenteel onderzoek

  Du Pont Belgie Mechelen ©

  Du
  Du


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 1.88 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3.41 dollar. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 22.49 te liggen.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.23 dollar verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 1.6 procent te liggen. Het doorsnee dividendrendement van de chemiebedrijven ligt op een summiere 0.85 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 56.64 miljard dollar. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 113 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 28 en de 87 dollar.

  Koershistorie Dupont van 2007 tot 2020

  fundamenteel onderzoek Dupont

  Klikt u hier voor dividend aandeel Dupont. Het aandeel sloot woensdag op 76.69 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.