Microsoft rondt overname Bethesda af, titels voor Xbox

Meer titels voor de Xbox

 • Microsoft (NASDAQ: MSFT) voltooit officieel de overname van ZeniMax Media, het moederbedrijf van speluitgever Bethesda Softworks, ter waarde van $ 7,5 miljard.
 • Microsoft zegt dat sommige toekomstige Bethesda-titels exclusief zullen zijn voor Xbox- en pc-spelers.
 • Later deze week komen er nog meer Bethesda-games naar de Xbox Game Pass van Microsoft , maar in de blogpost worden de titels niet gespecificeerd.
 • "Zoals we eerder deelden, is het van vitaal belang dat Bethesda games blijft maken zoals het altijd is geweest. We kijken ernaar uit om de creatieve teams van Bethesda in staat te stellen nog meer spelers over de hele wereld te bereiken, zodat toekomstige Bethesda-titels de grootste en meest populaire worden. games in hun geschiedenis. Xbox en Bethesda hebben al lang een gemeenschappelijke visie op de toekomst van gaming. Zowel als fans als als makers begrijpt Bethesda het potentieel van Xbox Game Pass, "zegt Xbox-hoofd Phil Spencer in de aankondigingsblog.

  De omzet van het bedrijf uit Redmond over dit jaar komt uit op 164.19 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen het concern 143.02 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Microsoft in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  Microsoft Jakarta ©

  Microsoft
  Microsoft


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 56.35 miljard dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 7.4 dollar. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 32.03.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.2 dollar. Het dividendrendement komt hiermee op 0.93 procent te liggen. Het doorsnee dividend van de softwarebedrijven ligt op een schamele 0.5 procent.

  Laatste taxaties rond de 282 dollar

  Jefferies & Co., UBS en Wedbush Morgan Securities gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 1811.7 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 71 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 133 en de 246 dollar.

  Historische beurskoersen Microsoft

  koersdata microsoft

  Klikt u hier voor dividend aandeel Microsoft. Het aandeel staat om 14.41 1.5 procent lager op 237.04 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.