Danaher's DNA Technologies neemt Swift Biosciences over

Danaher deal, geen financiële details bekend

 • Integrated DNA Technologies, een werkmaatschappij van Danaher Corporation, heeft de overname aangekondigd van Swift Biosciences, een ontwikkelaar van Next-Generation Sequencing ("NGS") genomics-kits voor bibliotheekvoorbereiding voor onderzoeksdoeleinden.
 • De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. Na de overname zal Swift blijven opereren vanuit zijn bestaande faciliteiten in Ann Arbor, Michigan.
 • "Door de synergieën tussen IDT en Swift past deze overname uitstekend", aldus Nathan Wood, President en CEO van Swift.
 • "Hun brede portfolio van bibliotheekvoorbereidings- en verrijkingsproducten is in hoge mate complementair aan IDT's bestaande NGS-productlijn", aldus Trey Martin IDT President van het productaanbod van Swift.
 • In 2019 gaf Danaher $ 21,4 miljard uit om de biofarmaceutische activiteiten van General Electric over te nemen, die in 2018 $ 3 miljard aan inkomsten voor GE Life Sciences hadden gegenereerd.

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Washington volgens de analisten uit op 26.16 miljard dollar. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 22.28 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Danaher in beeld plus taxaties 2020

  beurskoers

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 5.65 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 7.63 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 28.07.

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 71 cent. Het dividendrendement ligt zodoende op 0.33 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de gediversifieerde industriele bedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 0.92 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 148.93 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 68 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 120 en de 249 dollar.

  Historische koersen Danaher

  beurskoers danaher

  Klikt u hier voor dividend aandeel Danaher. Het aandeel sloot woensdag op 214.14 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.