ArcelorMittal start 'groene staal'-programma CO2-reductie

 • ArcelorMittal zegt dat het groene certificaten zal aanbieden aan klanten die bereid zijn een premie te betalen voor koolstofarm staal en heeft een fonds gelanceerd dat tot doel heeft jaarlijks $ 100 miljoen te investeren om baanbrekende technologieën te ondersteunen om de koolstofemissies van staalproductie te verminderen.
 • ArcelorMittal zegt dat het klanten de mogelijkheid zal bieden om "groene staalcertificaten" te kopen bij hun staalbestellingen, wat neerkomt op emissiereducties die zijn behaald in vergelijking met de gemiddelde CO2-intensiteit van de Europese staalproductie door projecten waaronder het verminderen van het gebruik van steenkool in hoogovens, waardoor klanten kunnen rapporteren een vermindering van hun eigen uitstoot.
 • Het bedrijf, dat ten minste 70 miljoen ton staal per jaar verscheept, verwacht tegen eind 2022 600.000 ton beschikbaar groen staal te certificeren.
 • CEO Aditya Mittal zegt dat het aandeel van groene producten in het totale aanbod van het bedrijf zou kunnen stijgen tot ~ 10% in het komende decennium naarmate de koolstofarme projecten van het bedrijf toenemen.

  Over 2021 verdient het bedrijf uit Luxembourg volgens de gepolste analisten uit op 60.01 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 53.27 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten ArcelorMittal in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  ArcelorMittal Luik Wallonie ©

  ArcelorMittal
  ArcelorMittal


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.83 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 3.15 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 7.19.

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 38 cent. ArcelorMittal 's dividendrendement is dus 1.68 procent. Het doorsnee dividend van de metaalproducenten ligt op een schamele 0.64 procent.

  Laatste koersdoelen rond de 31 euro

  Morgan Stanley , Goldman Sachs en Oddo BHF gaven onlangs beleggingsadviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 22.93 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 158 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 7 en de 24 euro.

  Historische koersen ArcelorMittal 2007-2021

  aandelenanalyse arcelormittal

  Klikt u hier voor dividend aandeel ArcelorMittal. Om 17.35 koerst het aandeel 2.82 procent lager op 22.66 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.