JPMorgan om $ 410 miljoen te betalen voor een minderheidsbelang in een Chinese vermogensbeheermaatschappij

JPMorgan betaalt 410 mln voor 10%

 • JPMorgan Chase heeft ermee ingestemd om $ 410 miljoen te betalen voor een belang van 10% in de vermogensdochteronderneming van China Merchants Bank. Dit is de eerste keer dat een Chinese bank zijn dochteronderneming voor vermogensbeheer heeft geopend voor een buitenlandse strategische investeerder.
 • De transactie is in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties.
 • Amerikaanse investeringsbanken hebben ernaar gestreefd marktaandeel te winnen in de groeiende markt nu China zijn financiële dienstensector openstelt voor buitenlandse investeerders. In juni 2020 keurde China de aanvraag van JPM goed om een ??futuresbedrijf uit te oefenen dat de Amerikaanse bank volledig bezit, en in april van dat jaar kreeg JPM groen licht om de volledige zeggenschap over zijn joint venture voor beleggingsfondsen in het land te krijgen.
 • De overeenkomst met JPMorgan bouwt voort op het bestaande partnerschap van de Amerikaanse bank met China Merchants Bank. In 2019 zeiden de twee bedrijven dat ze zouden gaan samenwerken op het gebied van productontwikkeling en beleggerseducatie.
 • "De investering zou de samenwerking tussen de bank en de strategische investeerder verdiepen en is goed voor CMB Wealth Management om zijn interne governance te verbeteren", zei China Merchants Bank in de indiening.
 • In december diende JPMorgan-rivaal Goldman Sachs een aanvraag in om de volledige zeggenschap over de effecten-joint venture in China over te nemen, en in diezelfde maand ontving Deutsche Bank een vergunning voor het bewaren van fondsen in China.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit New York City volgens de analisten uit op 117.04 miljard dollar. Dit is licht minder dan de omzet over 2020 toen het concern 119.54 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten JP Morgan Chase in beeld plus taxaties 2020

  koersdata

  JP Morgan Chase Morgan Londen ©

  JP Morgan Chase
  JP Morgan Chase


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 32.43 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 10.77 dollar verwacht. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 14.16.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 3.7 dollar verwacht. Het dividendrendement ligt zodoende op 2.43 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 470.47 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 61 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 82 en de 162 dollar.

  Historische beurskoersen JP Morgan Chase

  koersdata jpmorganchase

  Klikt u hier voor dividend aandeel JP Morgan Chase. Het aandeel sloot donderdag op 152.55 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.