Aandeel Hal Trust aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Hal Trust kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Hal Trust nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 5.09 euro. Hal Trust 's dividendrendement komt dus op 3.58 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de investeringsbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.37 procent.

Historische dividendrendementen Hal Trust

Hal Trust zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Over 2021 verdient het bedrijf uit Monaco volgens de gepolste analisten uit op 5.5 miljard euro. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2020 toen het concern 5.18 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Hal Trust in beeld plus taxaties 2020

financiële analyse

HAL Pearle Doorn ©

HAL
HAL


De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 508 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4.85 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende op 29.28 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 171 euro

De laatste 3 adviezen voor het investeringsbedrijf zijn afkomstig van KBC Securities, ABN AMRO en ER Capital.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 11.84 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 34 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 104 en de 142 euro.

Historische beurskoersen Hal Trust

financiële analyse haltrust

Klikt u hier voor dividend aandeel Hal Trust. Het aandeel staat om 10.55 0.14 procent hoger op 142 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.