Shell ondanks recente koerswinst nog steeds één vd hoogste dividendaandelen

Beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een fors dividend. Op basis van de recente analistentaxaties heeft het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 71 cent verwacht. Het dividendrendement komt hiermee op 4.15 procent te liggen. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 1.88 procent.

Historische dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 276.45 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

Royal Dutch Royal Dutch Shell tankstation Reeshof Tilburg ©

Royal Dutch  <a href=''>Royal Dutch Shell</a>
Royal Dutch Royal Dutch Shell


De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 12.65 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.68 euro over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 10.19 te liggen.

Meest recente koersdoelen rond de 21 euro

Independent Research, Sanford C. Bernstein & Co en ABN AMRO gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 71.09 miljard euro. Het aandeel bewoog de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 9 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 10 en de 19 euro.

Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell voorbije 10 jaar

historische koersen royaldutchshell

Klikt u hier voor dividend aandeel Royal Dutch Shell. Het aandeel staat om 11.02 1.19 procent lager op 17.12 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.