Tesla en Toyota overwegen naar verluidt een SUV-partnerschap

Plannen SUV-platform Tesla en Toyota

 • Rapport gegenereerd vanuit China geeft aan dat Tesla (NASDAQ: TSLA) en Toyota (NYSE: TM) overwegen om samen te werken aan de ontwikkeling van een klein SUV-platform. Chosun Media zegt dat er sinds vorig jaar gesprekken gaande zijn.
 • Bij de voorgestelde samenwerking zou Toyota het voertuigplatform aan Tesla leveren, terwijl Tesla een deel van het elektronische besturingsplatform en de softwaretechnologie aan het voertuigplatform zou leveren.
 • Dezelfde berichtgeving over een Toyota-Tesla-overeenkomst werd ook gepost in een Koreaanse mediapublicatie.
 • Toyota was een vroege investeerder in Tesla voordat hij zijn belang verkocht.

  De omzet van het bedrijf uit Palo Alto over dit jaar komt uit op 48.22 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 31.54 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Tesla in beeld plus taxaties 2020

  financiële analyse

  Tesla Tilburg faciliteit ©

  Tesla
  Tesla


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 4.4 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 4.14 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op een heel forse 153.53.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een relatief royale 1.72 procent.

  Meest recente koersdoelen rond de 537 dollar

  De laatste 3 adviezen voor de automobielproducent zijn afkomstig van Jefferies & Co., UBS en Sanford C. Bernstein & Co.

  De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 575.24 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 507 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 89 en de 900 dollar.

  Historische koersen Tesla afgelopen 10 jaar

  financiële analyse teslamotors

  Om 17.10 stond het aandeel 3.51 procent hoger op 635.62 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.