Analisten verwachten over 2021 dalende omzet Chesapeake Energy

Morgen zal het Amerikaanse Chesapeake Energy met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. Over 2021 verdient het bedrijf uit Oklahoma City volgens de gepolste analisten uit op 3.15 miljard dollar. Dit is fors minder dan de omzet over 2020 toen het concern 5.27 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Chesapeake Energy in beeld plus taxaties 2020

historische koersen

De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 689 miljoen dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 6.89 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 6.3 te liggen.

Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de energiebedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 2.07 procent op.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 422.9 miljoen dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf april vorig jaar staat het aandeel 4 procent in het rood. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 40 en de 50 dollar.

Historische koersen Chesapeake Energy voorbije 10 jaar

historische koersen chesapeakeenergy

Het aandeel sloot woensdag op 43.39 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.